SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Alanya’daki Aksaraylılar İftarda Buluştu

Alanya’daki Aksaraylılar İftarda Buluştu

A - +

Ana Manşet - 23.03.2025 - 0:57

Alanya’daki Aksaraylılar İftarda Buluştu

Alanya Aksaraylılar Platformu her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan İftarına bir yenisini daha ekledi.

Alanya Aksaraylılar Platform Başkanı Yavuz Yıldırım, Alanya Öğretmenevinde gerçekleşen iftar programında yaptığı konuşmasında; Aksaray’ın Selçuklu Hükümdarı 2.Kılıçaslan tarafından kurulduğunu ve Selçukluların ikinci başkenti olduğunu ve Şehr-i Süleha yani iyilerin, doğruların, salihlerin şehri olarak bilindiğini belirtti.

Başkan Yavuz Yıldırım, İpek Yolu üzerinde bulunan en büyük kervansarayın Aksaray Sultanhanı İlçesinde olduğunu ve Aksaray isminin de 2.Kılıçaslan tarafından sarayda kullanılan ak taşlar nedeniyle Aksaray olarak kaldığını ve Kapadokya’nın Ihlara Vadisi ile aslında Aksaray’dan başladığını ifade etti.

Başkan Yavuz Yıldırım, İstanbul’daki Aksaray isminin de Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılındaki İstanbul fethinden sonra şehrin Türkleşmesi için Aksaray’dakiTürkmenlerin İstanbul’a yerleştirildiğini ve bu semte adını verdiklerini belirtti.Yine Aksaray halkının bir kısmı 1571 yılında Kıbrıs’ın fethiyle buraya yerleştirilmiştir. Yunus Emre ve hocası Taptuk Emre mezar türbeleri de Aksaray’dadır.

Başkan Yavuz Yıldırım, Aksaray’ın Türkiye’nin ihracaatında iller bazında 1 Milyar 650 milyon dolarla 23. sırada olduğunu, ülkemizin ilk ve tek Mercedes marka kamyon fabrikasının burada olduğunu, sanayi, tarım ve hayvancılıkta hızla büyümeye başlayan bir şehir olduğunu, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde aslan olarak belirttiği Aksaray’a has bir ırk olan Malaklı Köpeklerinin de yaşam yerinin Aksaray olduğunu belirtti.

İftar yemeğine ALTSO Başkanı Eray Erdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri,AKP Yönetim ve Kadın Kurul Üyeleri, Alanya Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırıcı, Alanya Hataylılar Dernek Başkanı ve aynı zamandaAlanya Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Doğru,İş İnsanları DilaverÇekiç veMustafa Irmak, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Alanya Başkanı Refik Özdemir, basın mensuplarıve çok sayıda davetli misafir katıldı. Katılımcılara Aksaray Belediyesinin gönderdiği Aksaray’a özgü Aksaray tahinlisi de ikram edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021