Aksaray Haberleri - 19.12.2014 - 12:11
Aksaray’da bulunan özel Lale Okulları, basına tanıtıldı. Sabah Kahvaltısında bir araya gelen basın mensupları ve okul idaresi kahvaltıya müteakip Basın turunda, okul tanıtımı yapılarak, okul hakkında bilgi verildi.
Aksaray Özel Lale Eğitim Kurumları Okul müdürü Abdullah Gevenç tarafından verilen brifingin ardından Aksaray Özel Lale Eğitim kurumlarının tanıtımı yapıldı.
Daha sonra Okul müdürü Abdullah Gevenç’le birlikte basın mensuplarına okul ve sınıflar gösterildi.
Aksaray Özel Lale Eğitim Kurumları Okul müdürü Abdullah Gevenç; Lale Eğitim Kurumları’nda ahlaklı ve bilgili bir nesil yetiştirmek için eğitim ve öğretim faaliyetleri büyük önem taşımaktadır.Eğitimde sınırları aşarak , tabiatla iç içe bir ortamda, düşünerek , uygulayarak ve yaşayarak öğrenme,
*Kaliteli bir eğitim için tasarlanmış, standardı yüksek mekanlarda eğitim ve öğretim.
*Yüksek teknolojik donanıma sahip derslikler ve laboratuvarlar,
*Alanında uzman eğitimciler, danışmanlar ve rehberlik uzmanları ve profesyonel yöneticiler,
*Dil egitiminde uzman kadro,
*Sağlıklı ve güvenli eğitim ortamı,
*İyi bir değerler eğitimi ile kendini tanıyan, kendine güvenen, insanları ve ülkesini seven, koruyan, dürüst, ahlaklı ve faziletli fertler yetiştirmek,
*Osmanlıca, hat ve ebru sanatı gibi alternatif alanlarda eğitim imkanı,
*Her öğrencinin seviyesine uygun ölçme ve değerlendirme araçları,
*Öğrencinin Çok yönlü gelişimine yönelik etkinlikler,
*Yaş gruplarına özel sıra ve sandalye tasarımları. Okulumuzda ayrıca atölyelerimizde; PLANETARYUM ATÖLYESİ Nedir ki Astronomi Atölyesi? Astronomi, insanoğlunun asırlardır ilgisini çeken bir bilimdir. Astronomi yaşadığımız evreni anlama sürecinde önemli bir adımdır. Astronomi atölyesinde öğrencilerimiz uzayın ilgi çekici sırlarını gözlemler ve astronomi bilimi hakkında fikir sahibi olurlar. Bu atölye sayesinde çocuklarımız, astronomi ve uzay bilimine dair temel bilgiler edinirler. Ayrıca bu atölye çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz gece gözlemi yaparlar ve evreni doğru materyallerle inceleme fırsatı bulurlar. Lale’de Astronomi Öğrencilerimiz, küçük yaşlardan itibaren, ilgi ve yaşlarına göre gruplanarak astronomi atölyesine kabul edilirler. Atölye süresince teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra profesyonel eğitmenler ile etkileşim kurarlar ve yüksek kaliteli teleskoplar ve çeşitli gözlem araçlarıyla uzayı gözlemleme imkânı bulurlar. Neler Öğreniriz? 1. Evrenin düzeni 2. Dünyamız ve diğer gezegenler 3. Samanyolu’nun 13,5 milyar yıl süren oluşumu 4. Evrende kapladığımız yer 5. Venüs’ün Dünya ve Güneş’in arasından geçişi 6. Güneş’teki sıra dışı parlamalar 7. Satürn’ün uydusu Titan’da keşfedilen susuz göl Neler Kullanılır? Astronomi atölyesinde teleskoplar ve profesyonel gözlem cihazları kullanılır. Ayrıca eğitmenlerin her konu ve kazanıma uygun olarak hazırlanmış DVD, VCD film ve belgeseller, sunumlar kullanılır.
ZEKÂ OYUNLARI ATÖLYESİ
Nedir ki Zekâ Oyunları Atölyesi? Zekâ Oyunları Atölyesi, Aksaray’da ilk defa Lale Eğitim Kurumları’nda açılan bir atölyedir ve tüm özgün planlaması, tasarımları, ders içi faaliyetleri kurumsaldır. Zekâ Oyunları Atölyesi ile öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışında çeşitli üniversitelerin uzman akademisyenleri tarafından geliştirilen, patentli ve ödüllü zekâ oyunlarını oynamaktadırlar. Bu sadece bir oyun faaliyeti değildir. Zihni geliştiren ve zekâyı açan önemli bir çalışmadır.
Lale’da Zekâ Oyunları Zekâ oyunları atölyesi okul öncesinden başlayarak sekizinci sınıfa kadar tüm yaş gruplarına uygulanmaktadır. Yıllık planları, etkinlik kitapları, felsefesi ve manifestosuyla tamamen okulumuza özgü bir çalışma olan Zekâ Oyunları Atölyesi, ülkemiz eğitimine sağlanmış büyük bir katkıdır.
Neler Öğreniriz? 1. Uzamsal düşünme ya da uzaysal düşünme 2. Eleştirel düşünme 3. Analiz etme 4. Sıradışı düşünme 5. Farklı çözüm yolları keşfetme
Neler Kullanılır? Zekâ oyunları atölyesinde öğrenci yaş grubuna göre yurt içi ve yurt dışından temin ettiğimiz patentli ve ödüllü zekâ oyunları eğitim materyali olarak kullanılmaktadır.
EĞLENCE VE BİLİM ATÖLYESİ
Nedir ki Deney Atölyesi? Laboratuar, öğrencinin yeni kavram, prensip ve yasaları kendi yaptığı deneylerle buluş esasına göre öğrendiği bir ortamdır. Laboratuarda çocuklar sadece öğrenmez. Yaşar aynı zamanda. Deney atölyesinde çocuklarımıza fen bilimlerini yaşatmayı hedefliyoruz. Deney atölyesinde öğrencilerin fenle ilgili etkinliklere katılmalarına imkân sağlıyor ve bilimsel yöntemi tanımalarını hedefliyoruz. Deney atölyesiyle çocuklarımız ihtiyacımız olan bilgiyi yaşayarak öğrenme fırsatı buluyor, hayatı daha doğru kavrıyor, gözlemliyor, analiz ve sentez yapıyor.
Lale’de Deney Deney atölyesi okulöncesi ilkokul öğrencilerimiz için oluşturulmuş bir eğitim ortamıdır. Öğrencilerimiz temel bilgileri edindikten sonra atölyeye alınırlar ve kazanım temelli, sistematik bir atölye sürecinden geçerler. Atölyemizde her hafta bir deney yapılır. Her hafta bir hayata dair bir detay deney yoluyal öğrencilerimize kavratılır.
Neler Öğreniriz? 1. Ekip çalışmalarında aktif rol almak 2. Deneylerde kullanılan araç gereçleri tanımak 3. Her işi sırasıyla yapmak 4. Deney için uygun düzenek oluşturmak 5. Deneyden sonuca ulaşmak
Neler Kullanılır? Yapılan yıllık atölye planına uygun olarak her türlü laboratuar gereci atölyemizde kullanılır.
SOSYAL BECERİ ATÖLYESİ
Nedir ki Sosyal Beceri Atölyesi? Drama, hayatın provasıdır aslında. İnsan davranışlarını disipline etmenin, sağlıklı şekilde organize etmenin önemli bir yoludur drama. Tüm duyu organlarını aktif hale getirmesinin yanı sıra duyguları da eğitim sürecine dâhil eden drama, becerilerin geliştirilmesi ve hedeflenen davranışların kazandırılması noktasında keyifli bir eğitim uygulamasıdır. Drama ile oyun iç içe olduğundan çocuklarımız neşeli ve eğlenceli bir ortamda bedensel, duygusal, sosyal ve kültürel yönden gelişirler. Sosyal Beceri atölyesi eğitimin yaşamla iç içe olduğu ortamdır.
Lale’de Drama Sosyal Beceri atölyesi, okulumuzda profesyonel eğitmenler tarafından milli-manevi değerler gözetilerek ve yıllık planla organize edilerek yapılmaktadır. Çocuklarımız, bu atölye ortamında kendini her yönden ifade etmeyi öğrendikleri için drama atölyesi, özgün eğitim modelimizin en önemli uygulamalarından biridir.
Neler Öğreniriz? 1. İşbirliği yapma, paylaşma, dayanışma 2. Okuduğunu, dinlediğini, izlediğini anlama ve yorumlama becerisi 3. Sözlü ve yazılı ifade becerisi 4. Kendini tanıma ve kontrol etme, 5. Sanatın farklı alanlarına (tiyatro, edebiyat, müzik…) duyarlılık kazanma
Neler Kullanılır? Sosyal Beceri atölyesinde ana materyal öğrencinin yeteneğidir. Bunun yanı sıra çeşitli kostümler, senaryo kitapları, dekor ürünleri, kuklalar kullanılır.
ESTETİK SANATLAR ATÖLYESİ
Nedir ki Estetik Sanatlar Atölyesi? Her insanda güzellik ve estetiğe olan ilginin bir yansımasıdır takıya duyulan ihtiyaç. Temel sanat eğitiminde; sanatı görsel iletişim aracı olarak kullanabilen, özgün ve evrensel düşünen, deneyen, üreten, biçimsel anlatıma sahip bireyler yetiştirmektir. Atölyemizdeki temel amacımız öğrencilerimizin çevrelerine farklı bir gözle bakarak var olan cisimlerde yola çıkarak hayal düşünce ve üretim becerilerini geliştirmek ve bunların uygulama alanlarını kendi yeteneklerine göre fark etmelerini sağlamaktır.
Lale’de Sanat Öğrencilerimizin sanatı görsel bir iletişim aracı olarak kullanabilmeleri, sanatsal ifade kazanabilmeleri, özgün düşünme, üretme ve deneme alışkanlıklarını geliştirmeleri ve biçimsel anlatımla ilgili bilgi ve beceriler kazanmaları için öğretim imkânları sağlamaktır. Öğrencilerimizin çalışmaları değerlendirilirken; çalışmaların özgünlüğü ve ifade gücü, zamanı, araç ve gereci kullanma yeterliliği, sanat çalışmalarına karşı ilgi, isteği ve öğrencinin genel gelişimi dikkate alınır
Neler Öğreniriz? 1. İşbirliği yapma, paylaşma, dayanışma 2. Gördüğünü, izlediğini anlama ve yorumlama becerisi 3. Kendini tanıma ve kontrol etme, 4. Hayatının sanat merkezli yapabilme 4. Sanatın farklı alanlarına (ebru, resim yapma….) duyarlılık kazanma
HAYAL TASARIM ATÖLYESİ
Nedir ki Hayal Tasarım Atölyesi? Kapla, 1988 senesinde Hollandalı bir sanat tarihçisi olan Tom Van der Bruggen tarafından geliştirilmiş bir pedagoji ürünüdür. Bir zekâ oyunu, bir tasarım eğitimi aracı, bir düşünme eğitimi ürünü olarak kabul edebileceğimiz Kapla, ahşaptan elde edilen ve birbirinin tamamen aynısı olan parçalardan oluşur. Kapla’nın mantığı son derece basittir. Yapıştırıcı, mıknatıs gibi bir sabitleyici madde kullanmadan, tamamen el dengesi ile yapılar inşa etme prensibine dayanan Kapla, öğrencilere sınırsız sayıda mimari yapılar oluşturma imkânı sunar. Kapla Atölyesi, Bruggen’in bu harika ürünüyle çocuklarımızda mimari beceriler oluşturmayı, hayal gücü ve zeka gelişimi için uygun ortam oluşturmayı hedeflemektedir.
Lale’de Hayal Tasarım Yurt içi ve Yurt dışından getirdiğimiz materyallerle öğrencilerimizin ufkunu ve hayal dünyasını geliştirmeyi hedefliyoruz.
Neler Öğreniriz? 1. İşbirliği yapma, paylaşma, dayanışma 2. Gördüğünü, izlediğini anlama ve yorumlama becerisi 3. Kendini tanıma ve kontrol etme, 4. Ekip çalışmalarında aktif rol almak 5. Her işi sırasıyla yapmak dedi.
Aksaray Haberleri Yaz Temizliği
Aksaray Haberleri Gazeteciler Birliği Basın Bayramı’nı kutladı
Aksaray Haberleri Habere telif, güçlü yerel medya demek
Aksaray Haberleri ASTİM’de yeni Aile Sağlık Merkezi İnşaatı Hızla İlerliyor
Aksaray Haberleri Selçuklu Külliyesinde Çalışmalar Son Aşamaya Geldi
Aksaray Haberleri Aksaray’da 2600 Bağımsız Birimin Yıkımı Gerçekleştirildi
Aksaray Haberleri TİMBİR’den UEFA’nın Merih Demiral kararına sert tepki
Aksaray Haberleri Korsan Haberciliğin Sonu Geliyor
Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu; Yümer ailesine taziye ziyaretinde bulundu
Aksaray Haberleri Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruluyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021