ASÜ DKKYB ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

Aksaray Haberleri - 19.01.2017 - 9:52

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, doğrudan sağlık sektörüyle ilgili olması ve halka doğrudan temas etmesi nedeniyle Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesini önemsediklerini söyledi.

– Üniversitenin İlgi Alanına Giren Her Konuya Eğiliyoruz –

ASÜ ile Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokol gereği ASÜ, Birlik üyelerine teşhis, tedavi ve analiz hizmetlerini yüzde 30 indirimli şekilde sunacak ve akademisyenler suni tohumlama yöntemiyle koyun ırklarını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacak. Birlik ise ASÜ öğrencilerinin ağıllarda uygulamalar yapmasına olanak sağlayacak. Göreve başladıklarında, “Aksaray Üniversitesi kendi ilgi alanına giren her konuya eğilecek” dediklerini anımsatan ve Üniversitenin sorumluluk alması gereken her konuda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Prof. Şahin, “Pek çok sektörle önemli işbirliği protokolleri imzaladık ve bu protokoller sadece imzaların atılmasından ibaret protokoller olmadı. Birlik Başkanımız kapılarını bizlere açtı ve öğrencilerimize uygulama bakımından geniş imkânlar sunacaklar. Bizler aynı gemideyiz. Dolayısıyla imkânlarımızın birleştirilmesi hem üreticilerimize, hem üniversitemize, hem de ülkemize önemli katkılar sunacaktır” dedi. Veteriner Fakültesini ve Tıp Fakültesini, doğrudan sağlık sektörüyle alakalı olduğu ve halka dorudan temas ettiği için önemsediklerini kaydeden Rektör Şahin, “Protokolde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

– Amacımız Koyun Irklarını Geliştirerek Verimi Arttırmak –

DKKYB Başkanı Mahmut Aktürk ise hayvanlarda verimliliği ve üretimi arttırmak, kaliteli ve sağlıklı gıda üretmek ve bunu tüketicinin kolay ve ekonomik şekilde temin etmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Eğitim, bilimsel çalışma metotları, modern usuller ve modern tesislerin bu manada büyük önem teşkil ettiğine dikkat çeken Mahmut Aktürk, “Birlik olarak ‘Halk elinde ıslah’ projeleri kapsamında gerek şehrimizde, gerekse ülkemizde üreticinin elinde bulunan ırkları geliştirmek, karkas ağırlıklarını, süt ve yapağı verimliliklerini arttırmak gibi çalışmalar yapıyoruz. Ama elimizdeki hayvanların melezleme yoluyla daha üstün ırklar haline gelmesi noktasında üniversitemize ciddi şekilde ihtiyacımız var. 1960-70’li yıllarda, koyunlarda suni tohumlama yapılmış, ancak daha sonraları bu iş bırakılmış. Büyükbaş hayvanlarda suni tohumlama yoluyla ırklar bugün oldukça iyi bir noktaya getirildi ama küçükbaş hayvanlarda bu yol yeterince verimli şekilde uygulanmadı” dedi. Hayvanlarda teşhis, tedavi, laboratuvar incelemeleri, yavru atıklarıyla mücadele gibi konularda da ASÜ’nün kendilerine sürekli yardımcı olduğunu ileten Aktürk, “Bu protokol sayesinde üreticilerimiz, yüzde 30 oranında indirimli bir fiyata bu işlemleri yapabilecekler. Protokole katkı sunan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik’in yaptığı kısa konuşmanın ardından Rektör Şahin ve Birlik Başkanı Aktürk protokol metnini imzaladı.

Aksaray Haberleri Hükümlüler, Denetimli Serbestlik Uygulması İle Kamu Yararına Çalışabilecekler

Aksaray Haberleri Türkiye’nin En Lezzetli Ay Çekirdeği, Aksaray’ın Bereketli Topraklarından

Aksaray Haberleri 4. Geleneksel Sünnet Şöleni Cumartesi Günü Başlıyor

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi 1350 Çiftin Nikah Akdini Gerçekleştirdi

Aksaray Haberleri Etiyopya Büyükelçisi, Aksaray Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Aksaray Haberleri Aksaraylı Çocuklar PONY Atlarıyla Buluşacak

Aksaray Haberleri Azmi Milli Müzesi 100. Yılına ulaştı

Aksaray Haberleri Aktürk’ten Taziye Teşekkürü

Aksaray Haberleri Kaya oyma odasında 100-150 yıllık eşyaları sergiliyor

Aksaray Haberleri Fatih Millet Bahçesi Kültürel Bir Etkinliğe Kapılarını Aralıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021