ASÜ Rektörü Sarıyahşi MYO Taleplerini Dinledi

Aksaray Haberleri - 06.10.2015 - 10:03

ASÜ Rektörü Sarıyahşi MYO Taleplerini Dinledi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi ile birlikte, Sarıyahşi İlçesi’ne bir ziyarette bulundu. İlçe yöneticileri, daha önce Kırşehir’e bağlı bir okul kurulmasının gündeme geldiğini ancak, kendilerinin ASÜ’ye bağlı bir Meslek Yüksekokulu’nun ilçede kurulmasına daha sıcak baktıklarını ifade ettiler.

– Kamu Kaynakları Verimli Şekilde Kullanılmalı –

İlçenin Meslek Yüksekokulu talebini değerlendirmek ve konuyla ilgili ilçe yöneticileriyle görüşmek için gerçekleştirilen ziyarette kısa bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü, hayatta karşılığı olan yatırımları öncelediklerini söyledi. Daha önce Sarıyahşi İlçesi’ne, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne bağlı bir okul kurulmasının gündeme geldiğini ancak, yaklaşık 3 yıldır bu konuya dair olumlu veya olumsuz bir cevap verilmediğini ifade eden Prof. Şahin, “Meseleleri kâğıt üzerinde takip etmek yerine, doğrudan İlçemize gelerek durumu yerinde görmek istedik. Hayatta karşılığı olmayan işler yaparak, kamunun kaynaklarını israf etmenin bir anlamı yok. Süreci iyi takip etmeliyiz. Bir dil birliği oluşturmamız gerekiyor ve zaten şehirde böyle bir problem yok. Bir kere değil, birçok kere taleplerimizi gerekli makamlara iletmeliyiz” dedi.

– İlçe Olarak ASÜ’ye Bağlı Bir Okul İstiyoruz –

En verimli çalışmayı yapmak arzusunda olduklarını, bu noktada kendilerine ve ilçeye düşen sorumluluklar olduğunu söyleyen Rektör Şahin, “Yapacağımız işin düzgün olması gerekiyor ve gerçekliklere uygun hareket etmeliyiz. Neticede yapılacak iş, vergilerden elde edilen gelirlerle yapılacak ve kaynakları israf etmeden değerlendirmeliyiz” dedi. Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal ise “Biz ASÜ’ye bağlı bir okul istiyoruz. Her ne kadar coğrafi olarak Kırşehir’e daha yakın olsak da, biz Aksaray’ın ilçesiyiz” dedi.

Rektör Şahin İlçe ziyareti kapsamında önce Kaymakam Yıldız Büyüker, ardından da Belediye Başkanı Fatih Ünsal’la makamlarında görüştü.

Atık Yağ Getirene Bulaşık Deterjanı Hediye

Aksaray Haberleri Atık Yağ Getirene Bulaşık Deterjanı Hediye

Ulu Cami Önünde Gönüller Sema İle Huzur Bulacak

Aksaray Haberleri Ulu Cami Önünde Gönüller Sema İle Huzur Bulacak

Aksaray Genç İHH gönüllüsü gençlerden, İftara 5 Kala

Aksaray Haberleri Aksaray Genç İHH gönüllüsü gençlerden, İftara 5 Kala

Karadal; “Türk Dünyası’nın Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirmeliyiz”

Aksaray Haberleri Karadal; “Türk Dünyası’nın Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirmeliyiz”

Aksaray Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Destek Veriyor

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Destek Veriyor

Aksaray’ın İhracatındaki Rakamlar Dikkat Çekmeye Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Aksaray’ın İhracatındaki Rakamlar Dikkat Çekmeye Devam Ediyor

Vali Kumbuzoğlu, Emniyet Güçleriyle Sahurda Buluştu

Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu, Emniyet Güçleriyle Sahurda Buluştu

Vali Kumbuzoğlu Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti

Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti

Aksaray Haberleri Aksaray’da Konaklama İşletmelerine kapsamlı denetim

Aksaray Haberleri Aksaray’da Mesleki Eğitime yön verecek çalıştay başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021