Aksaray Haberleri - 03.02.2021 - 22:42
Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, göreve başladıkları 2015 yılının Mayıs ayında Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) 713 olan toplam öğretim elemanı sayısının 2021 yılı itibariyle 868’e yükseldiğini, bu süre içerisinde Profesör sayısının beş kat artarak 100’ü aştığını söyledi.
Yeni kuşak üniversiteler arasında yer alan ASÜ’nün hızla büyüdüğünü ve kıdemli üniversiteler konumuna doğru ilerlediğini ifade eden Rektör Şahin, 2015-2021 yılları arası öğretim elemanı sayılarına ilişkin bilgiler vererek, bu alandaki büyümeyi özetledi. 2015 Mayıs’ta ASÜ’de 20 Profesör olduğunu, bugünse sayının beş kat artarak 102’ye ulaştığını ifade eden Şahin, “Doçent sayısı 72’den 105’e, Dr. Öğr. Üyesi sayısı 238’den 286’ya, Araştırma Görevlisi sayısı 201’den 178’e ve Öğretim Görevlisi sayısı da 182’den 197’ye geldi. Toplama bakıldığında 2015 yılında 713 olan öğretim elemanı sayısı bugün 868’e yükseldi” dedi. Süreç içerisinde pek çok akademisyenin unvanda yükseldiğini, bununla birlikte -bölüm ve programların açılmasına denk olarak- yeni akademisyenlerin ASÜ’ye katıldığını anımsatan Rektör Şahin, “Büyüme dengeli bir biçimde devam ediyor. Öğretim elemanı sayılarının artması hem eğitim-öğretimin hem de akademik çalışmaların niteliğinin artmasına ve öğrencilerimizin öğrenim süreçlerine pozitif yansımaktadır” dedi.
Şahin, sadece akademik bakımdan değil diğer parametreler bağlamında da ASÜ’nün kayda değer bir büyüme sağladığını ve bunu sürdürme gayretinde olduklarını belirtti.
Aksaray Haberleri Dalaman Ramada by Wyndham
Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu’ndan talimat: “Denetimler artacak”
Aksaray Haberleri 12. Sınıf Öğrencilerine Ücretsiz TYT ve AYT Deneme Sınavı Fırsatı
Aksaray Haberleri Başkan Aktürk’ten Teşekkür Mesajı
Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesinde Toplu iş Sözleşmesi İmzalandı
Aksaray Haberleri Yakabağlar Camii’nde Sabah Namazı Programına Yoğun İlgi
Aksaray Haberleri Milli Eğitim Akademisi Aksaray’a kuruluyor
Aksaray Haberleri Dar Gelirli Ailelerin Sofralarına Ramazan Bereketi Taşınacak
Aksaray Haberleri Ramazan Ayının Manevi Atmosferi Kadın Aktivite Merkezlerinde Yaşanacak
Aksaray Haberleri Mamasın Barajını Doldurmaya Şubat Yağışlarıda Yeterli Olmadı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021