Yerel Haberler - 11.08.2022 - 9:15
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Balıkesir Susurluk Ümiteli Göletinde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘Çalışmaları devam eden Balıkesir Susurluk Ümiteli Göletinin tamamlanması sonucunda barajda depolanacak su ile 2.200 dekar tarım arazisinin sulamasının sağlanacağını’ söyledi.
“Enjeksiyon işleri, dolusavak kazısı ve derivasyon kondüvisi beton imalatları tamamlandığını” ifade eden Genel Müdür AKCA, Göletin gövde dolgu işleri devam ettiğini belirterek, “Temelden yüksekliği 28 metre ve su depolama kapasitesi 850.000 m³ olan Balıkesir Susurluk Ümiteli Gölet’inin tamamlanması sonucunda 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 6 milyon 600 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi.
Yerel Haberler Aksaray Belediyesi Yemek Fabrikası Açıyor
Yerel Haberler Omega-3 Depresyonu Engelliyor, Hafızayı Güçlendiriyor
Yerel Haberler AJet’in Şam uçuşları 21 Nisan’da başlıyor
Yerel Haberler Toplumsal Uyum Adına Önemli Fırsat
Yerel Haberler Alanya’daki Aksaraylılar İftarda Buluştu
Yerel Haberler Aksaray’ın İlk 5 Yıldızlı Kurumsal Oteli Geliyor!
Yerel Haberler TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner: Esnaf hakkını alacak
Yerel Haberler Yakabağları Camii, 3. Geleneksel İftar Programı’nı düzenledi
Yerel Haberler Otomotiv Sektöründe Kadın İstihdamına Destek
Yerel Haberler Amerikan Dış Politikasının Gölge Akılları
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021