Çin’li vatandaş, Aksaray’da Şifa Buldu

Aksaray Haberleri - 16.11.2017 - 14:34

Çin’li vatandaş, Aksaray’da Şifa Buldu

Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75), turistik ziyaret için geldiği Aksaray’da kalp krizi geçirdi.

Göğüs ağrısı şikayeti ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Abdülmetin Ekecik Acil Servisine kaldırılan L.R (75) isimli Çin Cumhuriyeti vatandaşının yapılan tetkiklerinde önceden şeker hastası olduğu ve kalp krizi geçirdiği tanısı konularak, koroner yoğun bakıma alındı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyologlarından Dr. Halil Aktaş tarafından acil olarak anjiyografiye alındı. Yapılan anjiyografisinde ana damarlardan birinin tamamen tıkalı olduğu saptandı ve tıkalı damar stent koyularak açıldı. Zamanla yarışılan anjiyografi sonrasında tıkalı damarı açılan ve koroner yoğun bakım ünitesinde takibe alınan Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75), 48 saatlik kritik süreyi atlattı.

Anjiyografiyi başarı ile gerçekleştirerek Çinli turistin tekrar sağlığına kavuşmasına vesile olan Kardiyolog Dr. Halil Aktaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75) isimli bayan hastamız, turistik gezi sırasında şiddetli bir göğüs ağrısı ile hastanemiz acil servisine kaldırılmıştı. Acil serviste yaptığımız muayene ve tetkiklerde L.R’ye kalp krizi tanısı koyarak, acil olarak anjiyografi yaptık. Yaptığımız anjiyografide ana kalp damarlarının birinin tamamen tıkalı olduğunu saptadık ve tıkalı damara stent takarak açılmasını sağladık. Hastamız koroner yoğun bakım ünitesinde takibe aldık ve hastamız 48 saatlik kritik süreyi atlattı. Durumu gayet iyi. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjiyografi ünitesi olarak 24 saat Aksaray ve bölge halkına hizmet veriyoruz. Bu hastamızda olduğu gibi Çin gibi Uzakdoğu ülkesinden turistik ziyaret için gelen hastamızın da sağlığına kavuşmasında vesile olduk. Anjiyografi ünitesi Aksaray için büyük bir şans oluşturmaktadır. Anjiyo ünitesinin Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulmasında emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75) ise, tercüman aracılığı ile yaptığı açıklamasında, “Turistik ziyaret için Türkiye’ye geldiklerini, turistik gezi esnasında başlayan şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile acil servise kaldırıldığını, yaşadığı çok sıkıntılı süreci, Türkiye’nin alkışlanacak sağlık sistemi sayesinde çok hafif şekilde atlattığını söyledi.

Şeker hastası olduğunu ancak kalp rahatsızlığın olduğunu bilmediğini söyleyen L.R (75), başta doktoru Halil Aktaş ve anjiyo ekibi olmak üzere, sağlığına kavuşmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Ulu Cami Önünde Gönüller Sema İle Huzur Bulacak

Aksaray Haberleri Ulu Cami Önünde Gönüller Sema İle Huzur Bulacak

Aksaray Genç İHH gönüllüsü gençlerden, İftara 5 Kala

Aksaray Haberleri Aksaray Genç İHH gönüllüsü gençlerden, İftara 5 Kala

Karadal; “Türk Dünyası’nın Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirmeliyiz”

Aksaray Haberleri Karadal; “Türk Dünyası’nın Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirmeliyiz”

Aksaray Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Destek Veriyor

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Destek Veriyor

Aksaray’ın İhracatındaki Rakamlar Dikkat Çekmeye Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Aksaray’ın İhracatındaki Rakamlar Dikkat Çekmeye Devam Ediyor

Vali Kumbuzoğlu, Emniyet Güçleriyle Sahurda Buluştu

Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu, Emniyet Güçleriyle Sahurda Buluştu

Vali Kumbuzoğlu Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti

Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti

Aksaray’da Konaklama İşletmelerine kapsamlı denetim

Aksaray Haberleri Aksaray’da Konaklama İşletmelerine kapsamlı denetim

Aksaray Haberleri Aksaray’da Mesleki Eğitime yön verecek çalıştay başladı

Aksaray Haberleri AKMÜB’te Yeni Dönem Rüzgarı Esiyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021