Deprem Bölgesindeki Su Kaynakları Yerinde İncelendi

Eğitim - 07.04.2023 - 16:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Güllü’nün, deprem bölgesindeki su kaynaklarına ilişkin hazırladığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklendi.

 

1002-C Acil Destek Programı kapsamında desteklenen “Kahramanmaraş Depremi Sonrası Su Kaynaklarında Oluşan Mineralojik ve Kimyasal Kirliliklerin Acilen Yerinde İncelenmesi” başlıklı projesine ilişkin bilgiler veren Özlem Güllü, temel amaçlarının depremden hemen sonra su kaynaklarında meydana gelen veya gelebilecek olası kirlenmelere dair somut veriler almak olduğunu belirtti. Proje kapsamında Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay’da beş günlük bir saha çalışması yapıldığını ve su kaynaklarından numuneler alındığını ifade eden Dr. Özlem Güllü, “Kirlenme ve kirliliğin kaynakları konularında da incelemeler yapıyoruz. Diğer yandan Şanlıurfa/Balıklıgöl’de deprem sonrası yaşanan bulanıklığın nedenlerini de araştırıyoruz” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışması münasebetiyle Dr. Öğr. Üyesi Özlem Güllü’yü tebrik etti ve başlarılar diledi.

Eğitim Dalaman Ramada by Wyndham

Eğitim Vali Kumbuzoğlu’ndan talimat: “Denetimler artacak”

Eğitim 12. Sınıf Öğrencilerine Ücretsiz TYT ve AYT Deneme Sınavı Fırsatı

Eğitim Başkan Aktürk’ten Teşekkür Mesajı

Eğitim Aksaray Belediyesinde Toplu iş Sözleşmesi İmzalandı

Eğitim Yakabağlar Camii’nde Sabah Namazı Programına Yoğun İlgi

Eğitim Milli Eğitim Akademisi Aksaray’a kuruluyor

Eğitim Dar Gelirli Ailelerin Sofralarına Ramazan Bereketi Taşınacak

Eğitim Ramazan Ayının Manevi Atmosferi Kadın Aktivite Merkezlerinde Yaşanacak

Eğitim Mamasın Barajını Doldurmaya Şubat Yağışlarıda Yeterli Olmadı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021