Ihlara Cam Teras Projesi Aksaray Turizminin Değerini Artıracak

Ana Manşet - 20.09.2023 - 20:28

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımına başlanan Ihlara Cam Teras projesinde temel çalışmaları tamamlandı. Önümüzde hafta cam terasın taşıyıcı çelik konstrüksiyon montajına başlanacak. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bölgenin turizm değerlerine doğrudan etki edecek cam teras projesinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Her yıl bir milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi’nde, Aksaray Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde yapımına başlanan cam teras projesinde çalışmalar devam ediyor.

Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri olan Ihlara Vadisi’nin turizm değerini artıracak cam teras projesinde temel çalışmaları tamamlandı. 150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunluğunda olacak cam teras, Ihlara Vadisi’nin en hâkim noktasına inşa edilerek ziyaretçilere eşsiz bir manzara keyfi sunacak.

Önümüzdeki günlerde cam terasın taşıyıcı çelik konstrüksiyon uygun noktalara yerleştirilerek montajına başlanacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro ve yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, tuvaletlerin yapımı, fotoğraf çekim alanının oluşturulması, otopark yapımı, çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Vadi’nin doğal ve kültürel dokusunun korunarak hayata geçen projeyle ilgili konuştu. Ihlara Vadisinde turizm destinasyonu ilgili yapılan planlar neticesinde bu projeyi başlattıklarını söyleyerek “Ihlara Vadimiz, dünyanın sayılı kanyonları arasında yer almasının yanında içerisinde insan yaşamı izleri taşıyan dünyanın en büyük kanyonudur.

Ihlara Vadisini her yıl bir milyon yerli yabancı turist ziyaret ediyor. Bu projemiz de şehir turizmine avantaj sağlayacak. Şehrimiz her yönüyle cazibe merkezi olacak.

Ihlara Vadisi’nin turizm değerini artırmak için başlattığımız cam teras projemiz devam ediyor. En kısa süre bu projeyi tamamlayarak hizmete açmayı ve vadiyi ziyaret edenlere, seyir yönünden kültür izleriyle birlikte tarih kokan doğa yolculuğuna çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Ana Manşet AKMÜB’te Yeni Dönem Rüzgarı Esiyor

Ana Manşet Modern Sağlık Hizmetlerinin Öncüsü; İrmet Hospital

Ana Manşet AKMÜB’e Tek Aday Ramazan Aygül

Ana Manşet Aksaray’da yılın Ahisine Berat Töreni

Ana Manşet Vista Prime: Aksaray’ın Geleceği, Dünya’ya Örnek Oluyor

Ana Manşet Ordu’nun her yeri güzellik

Ana Manşet Dalaman Ramada by Wyndham

Ana Manşet Vali Kumbuzoğlu’ndan talimat: “Denetimler artacak”

Ana Manşet 12. Sınıf Öğrencilerine Ücretsiz TYT ve AYT Deneme Sınavı Fırsatı

Ana Manşet Başkan Aktürk’ten Teşekkür Mesajı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021