Ana Manşet - 20.02.2021 - 20:42
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Konya, Karaman ve Aksaray Müşterek Yönetim Kurulu Toplantısında Eğitim Kurumlarının ve Basın-Medya sektörünün sorun ve talepleri ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Pektaş tarafından TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletildi.
Toplantıda söz alan Pektaş yaptığı konuşmasında;
2019 yılına kadar durumuna göre teşvikten faydalanabilecek düzeydeki öğrenciler için devletimiz yaklaşık olarak 4.000 TL civarında özel okullara ve öğrencilerimize destek sağlıyordu. 2019 yılında sona eren özel okullara yönelik desteğin sona ermesi özel okullara olan talepleri düşürmüştür ki pandemi döneminde de özel okullar olumsuz yönde ciddi anlamda etkilenmiştir. Bu noktada talebimiz özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik yeniden bir teşvikin yeniden hayata geçirilmesi üzerinedir. Özel Okulların varlığını sürdürebilmeleri adına bu durum büyük önem arz etmektedir.
Diğer bir husus ise 01.09.2020 ile 30.06.2021 tarihleri arasında eğitim ve öğretim hizmetleri için KDV oranı %1’e düşürülmüştür. Bu sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasını veya sürekli olması için çalışmalar yapılmasını talep ediyoruz.
Sayın Başkanım, Eğitim Kurumları denildiğinde aklımıza Devlet Okulları veya Özel Okullar gelmektedir. Fakat Yabancı dil kursları, Sürücü Kursları, Güvenlik kursları, Özel Öğretim Kursları da eğitim sektöründe büyük bir yer kaplamakta iken herhangi bir destekten faydalanamamaktadır. Bu noktada bu alanda faaliyet gösteren eğitim kurumlarımıza kredi desteği veya hibe sağlanması için çalışmalar yapılmasını diliyoruz.
Şahsımın da faaliyet gösterdiği diğer bir sektör olan basın camiasının da sizlerden talepleri bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Basın mensuplarının haklarının da bulunacağı koruyucu bir kanun veya yönetmelik yoktur. Herhangi bir sorunda olay söz konusu olduğunda hukukta normal bir insan ile aynı statüde değerlendiriliyoruz. Son günlerde medyadan sizlerin de takip ettiği üzere özellikle yerel basın mensuplarına çok fazla fiziki saldırılar söz konusu olmaktadır. Fiziki saldırıya uğrayan basın mensubu karşı tarafı şikâyet ettiğinde basın mensuplarını koruyan bir kanun olmadığından herhangi bir işlem yapılamıyor. Bu anlamda haklarımızın da bulunacağı koruyucu kanun veya yönetmelik çıkarılmasını talep ediyoruz.
Bilindiği üzere devletimiz 2021 yılında Asgari ücrete ciddi oranda bir artış sağlarken bununla birlikte birçok ürüne de zam gelmiştir. Fakat basın mensuplarının en büyük geçim kaynaklarından birisi olan resmi ilan ücretlerinde kayda değer bir artış söz konusu olmamıştır. Birçok basın mensubu gelen zamlar karşısında zor durumda kalmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için resmi ilanlarda artış yapılması basın camiası tarafından talep edilmektedir.
Resmi ilan bilindiği üzere sadece basılı medya organlarında uygulanmaktadır. Unutulmamalıdır ki 1927 yılından beri vazgeçilmez iletişim mecralarından biri olan radyolarda bir basın kuruluşudur. Bu noktada son olarak sizden talebimiz radyolarında resmi ilanlardan faydalanması adına çalışmalar yapılması üzerine olacaktır.
Bugüne kadar tüm sorunlarımıza çare bulan ve bulmaya çalışan şahsınızın, belirttiğimiz konularda da elinden gelenin fazlasını yapacağına olan inancımız tamdır. Bu noktada tüm çalışmalarınız için sizlere canı gönülden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Ana Manşet Yaz Temizliği
Ana Manşet Gazeteciler Birliği Basın Bayramı’nı kutladı
Ana Manşet Habere telif, güçlü yerel medya demek
Ana Manşet Korsan Haberciliğin Sonu Geliyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021