Aksaray Haberleri - 09.04.2016 - 11:36
SGK’dan Ortaköy Meslek Yüksek Okulu’ na seminer. Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Eskil, Gülağaç, Ortaköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerinin de katılımıyla Aksaray Üniversitesi Ortaköy Meslek Yüksek Okulunda “Sosyal Güvenlik” konulu Seminer verildi.
Ortaköy Meslek Yüksek okulunda eğitim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde; Genel Sağlık Sigortası ve öğrencilerin sigortalılıkları, Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ek-5 Tarım sigortalılığı, Kayıt dışı işçi çalıştırmaya karşı yürütülen mücadeleler, Alo 170 ihbar hattı ve diğer Sosyal Güvenlik konuları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
Burada konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan “Sosyal Güvenlik reformu ile gelen yeniliklerin her alanda faydalarını görmekteyiz. Sağlık alanında ki memnuniyeti görmektesiniz. Sevk zinciriyle karşılaşmadan istediğiniz sağlık kuruluşundan sağlık hizmeti alabilmektesiniz.
Ancak bu noktada şunu da söylemek isterim ki geçenlerde hekimlerimizle yaptığımız toplantı da dile getirdiğim gibi Akılcı İlaç Kullanımı konusuna dikkat çekmek isterim.
Doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanmak her açıdan sakıncalıdır. Bununla ilgili Kurumumuz toplumun her kesimine yönelik ayrı ayrı kitaplar bastırıp dağıtmaktadır.
1. Basamak Sağlık Kurumlarında Çalışan Hekimlere yönelik, 2. Basamak Sağlık Kurumlarında Çalışan Hekimlere yönelik, Hemşire ve hasta bakıcılara yönelik, Eczacılara yönelik, İlkokul ve okul öncesi öğrencilerine ve Topluma yönelik olmak üzere ayrı ayrı formatlarda kitaplar bastırılmıştır. Kamu spotları ve basın yayın yoluyla da tanıtımlarımız devam edecektir.
Hayatınızın her aşamasında Sosyal Güvenlik ile karşılaşacaksınız. Yarın her biriniz iş hayatının içinde olacaksınız. Özellikle Sosyal Güvenlik Bilincinin yerleşmesinde geleceğimizin teminatı olan siz gençlerin büyük katkısının olacağı kanaatindeyim. Bu yüzden Sosyal Güvenlik ile ilgili edineceğiniz bilgiler her açıdan size katkı sağlayacaktır” dedi.
Seminere İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN’ın yanı sıra ASÜ Ortaköy MYO. Müdürü Zeynel Abidin KOYUNCU, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Sebahattin AKBAL, Ortaköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Şerif KARTAL, Eskil Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Melek Şenay ÇELİKKOL, Gülağaç Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Necmiye Turgut ve öğrenciler katıldı.
Aksaray Haberleri Modern Sağlık Hizmetlerinin Öncüsü; İrmet Hospital
Aksaray Haberleri AKMÜB’e Tek Aday Ramazan Aygül
Aksaray Haberleri Aksaray’da yılın Ahisine Berat Töreni
Aksaray Haberleri Vista Prime: Aksaray’ın Geleceği, Dünya’ya Örnek Oluyor
Aksaray Haberleri Ordu’nun her yeri güzellik
Aksaray Haberleri Dalaman Ramada by Wyndham
Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu’ndan talimat: “Denetimler artacak”
Aksaray Haberleri 12. Sınıf Öğrencilerine Ücretsiz TYT ve AYT Deneme Sınavı Fırsatı
Aksaray Haberleri Başkan Aktürk’ten Teşekkür Mesajı
Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesinde Toplu iş Sözleşmesi İmzalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021