Yaz Temizliği

Yerel Haberler - 31.07.2024 - 15:25

Mevsimsel temizliklerin önemi çok fazla olabilir. Özellikle eşyaların ve halı gibi çeşitli mobilyaların değiştirilmesi mevsim geçişlerine denk gelebilir. Bu iki şeyin bir araya gelmesinden dolayı da büyük çaplı bir mevsim temizliği genelde tercih edilir. Temelde yaz temizliğine karşı iki farklı yaklaşım yaygındır. Birincisi, evden kaçıp temizliği başkalarına bırakmak; ve ikincisi de temizliği yapmaktır. Temizliği yapmayı tercih ederseniz, önemli püf noktalarına dikkat etmeniz gereklidir. Yaz temizliği için gerekli malzemeleri internetten araştırabilirsiniz. Hesaplı bir alışveriş için de Cimri size destek sunabilir.

 

Yaz Temizliğinde Önemli Olanlar

Yaz temizliği, evin her köşesinin ferah ve temiz hale getirilmesi için harika bir fırsattır. Bir yandan mobilya ve eşya değişimine denk getirip detaylı bir temizlik yapabilirsiniz. Mesela, kalın halıların yerine farklı örtülerin konması, yorganların değişimi ve perdelerin mevsime uygun hale getirilmesi bu işlemler arasındadır. Kışın tozlanmış, kirlenmiş veya göz ardı edilmiş bölgeler yaz temizliğinde halledilebilir.

 

 

Özellikle yıkama işlemleri sırasında yıkama talimatlarını takip edip uygun deterjanlar kullanılmalı. Temizlikte kolaya kaçıp acele işler yapılırsa eşyalar da bozulma ve renk kaybı olabilir. Benzer durum diğer hassas yüzeyler için de geçerlidir.

 

Hijyenik ve Ferah Yaz Mevsimleri

Yaz temizliğinin amacı genel bir temizlik yapmaktan ötedir. Değişen mevsime ayak uydurmak ve ona göre bir ortam sağlamak için de önemlidir. Evin genel temizliği yapılıp hijyenik bir ortam elde edilebilir. Daha ferah ve mental olarak rahatlatıcı bir ortam için farklı dokunuşlar da bu işlemler sırasında yapılabilir.

Yerel Haberler Vali Kumbuzoğlu; Yümer ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Yerel Haberler Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruluyor

Yerel Haberler Ihlara Cam Teras ve Kafeterya Bayramda Yoğun İlgi Gördü

Yerel Haberler Vali Kumbuzoğlu, Hem ilmek attı hem diploma aldı

Yerel Haberler Sarıkaya, “Bayramlar Paylaştıkça Anlam Kazanır”

Yerel Haberler Aksaray Belediyesinden Bayramda Ücretsiz Ulaşım

Yerel Haberler Aksaray’da Sivil Toplum Medya Buluşmaları programı düzenlendi

Yerel Haberler Mercedes’in Aksaray Kamyon Fabrikası’nda Güneş Enerjisi Santrali Faaliyete Geçti

Yerel Haberler TİMBİR’den Aksaray Ticaret Borsası’na ziyaret

Yerel Haberler TİMBİR’den Aksaray Emniyet Müdürü Kolcu’ya ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021