Yenilikçi Yaklaşımlar Üretim Potansiyelini Geliştirir

Ana Manşet - 14.10.2023 - 21:26

Yenilikçi Yaklaşımlar Üretim Potansiyelini Geliştirir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Recep Kılınç’ı ziyaret etti.

ASÜ Teknopark ve şirketleşme süreçlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette girişimcilik, Ar-Ge, teknolojik üretim, işletme geliştirme ve uluslararasılaşma alanlarında neler yapılabileceği konuşuldu. Kurumların birlikte iş üretmesinin hem akademik hem sosyal hem ekonomik hem de kültürel bağlamda yeni ufuklar doğuracağına dikkat çeken Rektör Alpay Arıbaş, “Biz, toplumsal menfaat öncelikli çalışmalar üretme gayretindeyiz. Yenilikçiliğin, araştırmaya ve bilimsel gerçekliğe dayalı üretimin ve rekabetçiliğin geniş bir zemin kazanması ve en nihayetinde sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması, ancak ve ancak potansiyellerin verimli biçimde değerlendirilebilmesiyle mümkün olabilir. ASÜ olarak bu doğrultuda projeler üretme çabasındayız” dedi. ASÜ Teknoparkın da bu amaç doğrultusunda ilerlediğini dile getiren Prof. Arıbaş, “Allah’ın izniyle kısa bir süre sonra Teknopark aktif hale gelecek. Şirketlerin üretim ve Ar-Ge konusundaki beklentilerine yüksek düzeyde karşılık verecek olan Teknopark, şehrimiz ve üniversitemiz için yeni bir dönüm noktası olacak” dedi.

KOSGEB Genel Müdür Yardımcısı Dr. Recep Kılınç ise ziyareti münasebetiyle ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Vali Kumbuzoğlu’ndan talimat: “Denetimler artacak”

Ana Manşet Vali Kumbuzoğlu’ndan talimat: “Denetimler artacak”

12. Sınıf Öğrencilerine Ücretsiz TYT ve AYT Deneme Sınavı Fırsatı

Ana Manşet 12. Sınıf Öğrencilerine Ücretsiz TYT ve AYT Deneme Sınavı Fırsatı

Başkan Aktürk’ten Teşekkür Mesajı

Ana Manşet Başkan Aktürk’ten Teşekkür Mesajı

Aksaray Belediyesinde Toplu iş Sözleşmesi İmzalandı

Ana Manşet Aksaray Belediyesinde Toplu iş Sözleşmesi İmzalandı

Yakabağlar Camii’nde Sabah Namazı Programına Yoğun İlgi

Ana Manşet Yakabağlar Camii’nde Sabah Namazı Programına Yoğun İlgi

Milli Eğitim Akademisi Aksaray’a kuruluyor

Ana Manşet Milli Eğitim Akademisi Aksaray’a kuruluyor

Dar Gelirli Ailelerin Sofralarına Ramazan Bereketi Taşınacak

Ana Manşet Dar Gelirli Ailelerin Sofralarına Ramazan Bereketi Taşınacak

Ramazan Ayının Manevi Atmosferi Kadın Aktivite Merkezlerinde Yaşanacak

Ana Manşet Ramazan Ayının Manevi Atmosferi Kadın Aktivite Merkezlerinde Yaşanacak

Mamasın Barajını Doldurmaya Şubat Yağışlarıda Yeterli Olmadı

Ana Manşet Mamasın Barajını Doldurmaya Şubat Yağışlarıda Yeterli Olmadı

Aksaray’da 1,5 milyar TL’lik jeotermal sera yatırımı onaylandı

Ana Manşet Aksaray’da 1,5 milyar TL’lik jeotermal sera yatırımı onaylandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021