Aksaray Haberleri - 29.09.2017 - 15:58
Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ve gaziler ziyaretlerine devam ediyor. Güzelyurt İlçesine bağlı Selime ve Ihlara kasabalarında yaşayan şehit ailelerini ziyaret eden Pekmez; bir süre görüşerek yakından ilgilendiği ailelerin sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
Pekmez beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Rehyan Karabağ, 105. Dönem Mülki İdare Amiri Aksaray Kaymakam adayı Elif Nur Yaman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte Güzelyurt İlçesine bağlı Selime beldesinde yaşayan şehit ailesi Urkuş-Hasan Atay çiftini ziyaret etti.
Güzelyurt Kaymakam vekili Gülağaç Kaymakamı Kadir Ulusoy, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan’ında bulunduğu ziyarette; 1987 yılında Hakkari Şemdin’lide vatani görevini yaparken şehti olan Hasan Atay’ın anne ve babası ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez Hanımefendi; devletin şehit ailesi ve yakınlarının her zaman yanında olduğunu söyledi.
Şehitlerin emanetleri olan ailelerinin sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını gidermek için her zaman hazır olduklarını ifade eden Pekmez; Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde şehitlerin fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan tabloyu şehit ailesi Atay’a takdim etti.
Pekmez beraberindeki heyet ile birlikte Ihlara Beldesinde yaşayan 87 yaşındaki Kore Gazisi Çapan Akar’ı ailesi ile birlikte yaşadığı evinde ziyaret etti.
Gazi Akar’ın elini öperek bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez Hanımefendi; Akar’ın anılarını dinledi. Şehit ve gaziler sayesinde kutsal vatan topraklarında yaşadıklarını vurgulayan Pekmez; ‘Şehit ve gazilerimizi her zaman minnetle anıyoruz. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğiz. Bizler onlar sayesinde bu vatan topraklarında yaşıyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize hayırlı ömürler versin. Bizlere düşen bu millete bu devlete emanet edilen yakınlarına sahip çıkmaktır. Bizler her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.
Aksaray Haberleri Aksaray Genç İHH gönüllüsü gençlerden, İftara 5 Kala
Aksaray Haberleri Karadal; “Türk Dünyası’nın Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirmeliyiz”
Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Destek Veriyor
Aksaray Haberleri Aksaray’ın İhracatındaki Rakamlar Dikkat Çekmeye Devam Ediyor
Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu, Emniyet Güçleriyle Sahurda Buluştu
Aksaray Haberleri Vali Kumbuzoğlu Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti
Aksaray Haberleri Aksaray’da Konaklama İşletmelerine kapsamlı denetim
Aksaray Haberleri Aksaray’da Mesleki Eğitime yön verecek çalıştay başladı
Aksaray Haberleri AKMÜB’te Yeni Dönem Rüzgarı Esiyor
Aksaray Haberleri Modern Sağlık Hizmetlerinin Öncüsü; İrmet Hospital
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021