Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Hastalıklara Alternatif Bakış Açıları

Hastalıklara Alternatif Bakış Açıları

Uz.Dr.Levent Demiralp

Uz.Dr.Levent Demiralp

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 20.01.2021 - 22:20

Hastalık belirtileri kişilerin genetik yapısına, yaşına, beslenme ve egzersiz alışkanlıklarına, yaşadığı çevreye göre değişkenlikler gösterebilir. Bazı durumlarda ise vücudumuz tam hastalanmadan sanki bizi uyarıyormuş gibi çeşitli belirtiler gösterebilir. Çoğu zaman bizler bu belirtilerin sebeplerini öğrenmek yerine onları bastırmaya çalışırız. Ta ki daha büyük sorunlar çıkana kadar. Akut gelişen hastalıklar ve travmaların dışında genelde hastalıkların oluşması 15-20 yıl gibi bir süre alır. Daha açık söylemek gerekirse insan akşam yatıp sabah kalktığında şeker hastası veya multiple skleroz veya alzheimer olmaz.

 

Şimdi sıralayacağım bazı belirtiler sizlere tanıdık gelebilir. Artık sabahları yorgun mu kalkmaya başladınız?  7-8 saat uyumanıza rağmen hala uykusuz musunuz? Sebepsiz sık baş ağrıları mı çekiyorsunuz? Çabucak yorgunluk mu hissediyorsunuz? Hazımsızlığınız, şişkinliğiniz, baş dönmeniz, saç dökülmeniz, ellerde titremeniz, kabızlık, koordinasyon eksikliği, hafıza bozukluğu, unutkanlık ve bunun gibi şikayetleriniz mi var? Yaptırdığınız kan tetkikleri hala normal çıkıyor. Röntgenleriniz normal. Ama şikayetleriniz GERÇEK.

 

NE YAPMALI?

 

Bu durumda biz hekimler haklı olarak (fibroiyalji)kas romatizması tanısı koyarak, anti-depresanların da dahil olduğu birtakım ilaçlar veriz. İlk başlarda kendinizi iyi hissedersiniz sonra aynı şikayetleriniz tekrar başlar. Sonra ilaç dozu artırırız veya ilave ilaç yazarız. Ama siz hala hastasınız.

 

Lafı uzatmayalım; bu yaşadıklarınız vücudunuzda toksin yüklenmesine bağlı olabilir. Bazı meslek guruplarındaysanız -sanayide çalışanlar, benzin istasyonunda çalışanlar, sık kimyasal maddelere maruz kalanlar, fazlaca kozmetik ürün kullananlar. Ayrıca kuaförler gibi sıkça saç boyası ve diğer birtakım kimyasalları uygulayanlar. Sağlık çalışanları, diş teknisiyenleri, ve diş hekimleri yüksek riskli guruplardır.

 

PEKİ NE YAPILACAK?

 

Öncelikle özel muayene yöntemleri ile şikayetlerinizin (hastalık demiyorum çünkü hala tanı konulmuş bir hastalığınız yok) nedeni bulunacak. Sonra alternatif olarak neler yapılabileceği değerlendirilecek. Örneğin: detoks programları, egzersiz , daha fazla temiz su tüketimi,OZON tedavisi, GLUTATYON tedavisi, hacamat tedavisi veya çeşitli vitamin ve mineral destekleri gibi. Uygun zamanlarda kaplıca tedavileri hala geç olmadan yapılabilecek tedavilerden bazılarıdır.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021