Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Kaya oyma odasında 100-150 yıllık eşyaları sergiliyor

Kaya oyma odasında 100-150 yıllık eşyaları sergiliyor

A - +

Ana Manşet - 03.08.2024 - 15:31

Kaya oyma odasında 100-150 yıllık eşyaları sergiliyor

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Kızılkaya Köyü’nde kayadan oyma odasında atmaya kıyamadığı eski eşyaları sergileyen 65 yaşındaki Hatice Vurgun’u ziyaret etti.

Vurgun’un aile büyükleri ve kendisinin yıllar önce kullanılan hasır dokumalar, tarım aletleri, halı ve kilimler ile onlarca ev eşyasını topladığı kaya oyma odasını inceleyen Vali Kumbuzoğlu; eskiye dair önemli eşyaları toplayan Vurgun’u tebrik etti.

Vali Kumbuzoğlu; 65 yaşındaki Hatice Vurgun’un günlük her alanda kullanılan eşyaların koleksiyonunu oluşturduğunu bu eşyaların kullanıldığı dönemde çok değerli olduğunu söyledi.

Vurgun ile bir süre sohbet eden Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Vurgun’un oluşturduğu küçük çaplı bir müzeyi andıran otantik odada bulunan malzemeleri inceledi. 100-150 yıllık malzemeler ile ilgili bilgi alan Vali Kumbuzoğlu; annesinin saçından örülen ipi gösteren Vurgun’u bu merakı ve ilgisinden dolayı tebrik etti.

80 ile 100 yılı geride bırakmış kazanlar, yemek pişirilen çömlekler, mutfak araç ve gereçleri ile ev eşyalarını zaman içinde biriktirmeye başladığını ifade eden Vurgun; bu özel odayı ve eskiden kullanılan eşyaları görmek isteyen çok sayıda ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Günümüzde yeni neslin yabancı olduğu eşyaları atmaya kıyamadığını kaydeden Vurgun; “Bu nedenle bana ‘çöpçü, hurdacı’ dediler. Ben bunlara kıymet biçemem. Hepsi benim gözümde güzel ve özel her birisinin bende ve ailemde anısı var.” dedi. Yaşar SARIKAYA / AKSARAY

 

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021