Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, düzenlediği basın toplantısında, Tıp Fakültesi’ne ilişkin detayları gazetecilerle paylaştı. “Süreç nasıl işledi? Fakülte için öncelikli ihtiyaçlar neler? Fakülte Hastanesi kurulacak mı? Ne zaman öğrenci alınacak?” gibi pek çok soruya yanıt veren Rektör Şahin, amaçlarının en hızlı şekilde fakülteye işlerlik kazandırmak olduğunu söyledi.
– Sağlık Alanına Ciddi Yatırımlar Yapmak İstiyoruz –
Aksaray ölçeğinde bakıldığında, Tıp Fakültesi’nin son derece önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Rektör Şahin, sağlık sektörüne ciddi yatırımlar yapmak istediklerini söyledi. Türkiye’de, öğrencilerin rahatlıkla tercih ettiği, puanları en yüksek bölümlerin sağlıkla ilgili bölümler olduğuna değinen ve bu bölümlerin hayatta karşılığının olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, sağlık yatırımlarını sadece Tıp Fakültesi ile sınırlamadıklarını belirtti. Sağlık Bilimleri Fakültesi kurmak istediklerini, bunun için çalışmalara başladıklarını anımsatan Prof. Şahin, “Meslek Yüksekokulumuzu da yeni programlarla geliştiriyoruz. Yani üniversitemizde sadece doktorları değil, doktorlarla birlikte çalışacak tüm ekibi de yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.
– Tıp Fakültesi Hangi Süreçlerden Geçti? –
Tıp Fakültesi sürecinin her aşamasını kamuoyuyla paylaştıklarını ve tüm şehir olarak ortak bir dil kullanmayı başardıklarını söyleyen ASÜ Rektörü, “Ortak dilin başarıyı getireceğini her zaman söyledik” dedi. Kısaca süreci özetleyen Prof. Şahin, şunları söyledi: “Alınan Senato Kararı YÖK’e gönderildi. Bu süreç içerisinde YÖK’te çeşitli toplantılar yapıldı ve bu toplantılarda son derece verimli sunumlar gerçekleştirildi. YÖK’ün olumlu kararının ardından konu Milli Eğitim Bakanlığına gitti, araştırıldı ve alınan karar Bakanlar Kurulu’na bildirildi. Daha sonra konu Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldi ve imzaların atılmasıyla Fakültemizin kuruluşu gerçekleşti. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız kararı imzaladı ve gece geç saatlerde konu Resmi Gazete’de yayımlandı.”
– Tıp Fakültesi 10 Yıl Gibi Bir Sürede Rayına Oturur –
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şu ana kadar önemli işlerin yapıldığını, ilerleyen süreçte de yapılması gereken önemli işlerin olduğunu söyledi. Tıp Fakültesi’nin zor, zahmetli ve uzun bir iş olduğundan söz eden Şahin, “Üniversitede herhangi bir program yâda bölüm açtığınızda eğitim-öğretime hemen başlayabiliyorsunuz ancak, Tıp Fakültesi’nde durum biraz daha farklı. Birkaç öğretim üyesi alarak Tıp Fakültesi’ni işler hale getiremiyorsunuz. Yıllar içinde büyüyeceğiz. Tıp Fakültesi’nin en az 10 yılda rayına oturabileceğini unutmamamız gerekiyor” dedi. Bu süreyi kısaltmak için çalışacaklarını ve Aksaray’ın önemli avantajları olduğunu anlatan ASÜ Rektörü, “Etrafımızda köklü Tıp Fakülteleri var ve oralarda kadro bulamayan hocaların rahatlıkla Aksaray Üniversitesi’ne gelebileceğini düşünüyoruz. Her geçen yıl mesafe almak için çalışacağız” dedi.
– Bir Tıp Fakültesi Hastanesi Kurmayı Düşünmüyoruz –
Tıp Fakültesi için ihtiyaç duyulan donanımlardan söz eden ve bunların başında “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi”nin geldiğini söyleyen Prof. Şahin, ASÜ Tıp Fakültesi’ne bir Fakülte Hastanesi yapılmayacağını kaydetti. Türkiye’de, Tıp Fakültesi Hastanelerinin
zarar ettiğini ve yeni dönemde gerek Sağlık Bakanlığı’nın, gerekse de YÖK’ün, Tıp Fakültesi Hastanesi modeliyle fakülte kurmaya sıcak bakmadığını söyleyen ASÜ Rektörü, “Tıp Fakültesi Hastanelerinde hasta sirkülâsyonu çok fazla olmuyor. Örneğin bir cihaz Tıp Fakültesi Hastanelerinde ayda birkaç kez kullanılırken, Devlet Hastanelerinde çok daha fazla kullanılabiliyor. Bizim niyetimiz Aksaray Devlet Hastanesi’nin “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi”ne dönüşmesidir. Bunun için gerekli girişimlere hemen başlayacağız. Yani özel olarak bir Tıp Fakültesi Hastanesi kurmayı düşünmüyoruz” dedi.
– Eğitim Binası Önemli İhtiyaçlar Arasında Yer Alıyor –
Bu modelin hem üniversite, hem de Devlet Hastanesine fayda sağlayan bir model olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti: “Devlet Hastanesi, Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne dönüştürülürse, üniversitemiz ayrıca bir hastane yapma maliyetinden kurtuluyor. Neticede tüm kaynaklar vergilerle finanse edilmektedir. Devlet Hastanesi’nin kazancı ise üniversitedeki Öğretim Üyelerinin hastanede görev yapacak olmasıdır. Yani Devlet Hastanesi sadece Pratisyen ve Uzman Hekimlerle değil, üniversitedeki Öğretim Üyeleriyle de hastalara hizmet verebilecek. Bu modelin son derece verimli olacağını düşünüyoruz” dedi. Bir diğer önemli ihtiyacın da Eğitim Binası olduğunu söyleyen ve bunu da hayırseverlerin desteği ile çözmeyi önceleyeceklerini kaydeden ASÜ Rektörü, “Eğitim binası kamu kaynaklarıyla da yapılabilir ancak, bu 2019 yılını bulur. Önümüzdeki günlerde, Aksaray eski Milletvekilimiz Sayın Ahmet Yaşar’ın öncülüğünde, İstanbul’daki Aksaraylı işadamlarıyla bir araya geleceğiz. Şayet hayırseverlerimiz Tıp Fakültemize destek verirse, çok kısa sürede Eğitim Binasını da tamamlama şansına sahip olabiliriz” dedi.
– Fakülteye İlk Etapta 25 İla 50 Arasında Öğrenci Alınabilir –
“Öğrenci ne zaman alınacak?” sorusunun da merak edildiğini kaydeden Prof. Şahin, bunun da iki yolu olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Tıp Fakültemize öğrenci almanın ilk yolu eğitim binasının bitmesini beklemektir. Diğeri ise etrafımızdaki şehirlerde bulunan Tıp Fakülteleri ile temasa geçmek; kendi binamız bitene kadar öğrencilerimizin buralarda eğitim almasını sağlamak ve bina bitiminde de öğrencimizi kampüsümüze getirmektir. Bu yöntem Türkiye’de uygulanan bir yöntem ve biz de bunu uygulamaya çalışacağız. Bu noktada Ankara, Konya, Kayseri ve Adana’daki üniversitelerle temasa geçmeyi düşünüyoruz. Öğrenci sayısının ilk etapta 25-50 arasında olma ihtimali görünüyor.”
– Emeği Geçen Herkese Çok Teşekkür Ediyoruz –
ASÜ Rektörü Şahin, konuşmasının son bölümünde, Tıp Fakültesi’nin kuruluş çalışmalarına çok sayıda kişinin emek verdiğini ifade ederek, “AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’e, AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay’a, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti Milletvekili Adayı olan Hüseyin Hüyük’e, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Himmet Durgut’a, YÖK Başkanı ve YÖK Üyelerine, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin’e, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcısı Ünal Eryılmaz’a, Bakanlar Kurulu Üyelerine, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kapısını çaldığımız, ziyaret ettiğimiz, bizi moral olarak yükselten herkese ve ekibime çok teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Şahin, Tıp Fakültesi’nin Aksaray’a hayırlı olmasını diledi ve fakültenin en hızlı şekilde işler hale gelmesi için çalışacaklarını belirtti. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr.
Mehmet Bahaüddin Varol, Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş ile Aksaray’da görev yapan yerel ve yaygın medya temsilcileri katıldı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
16 Aralık 2024 2027’de Yapay Genel Zekâ Seviyesine Ulaşılabilir
14 Aralık 2024 Hayvanları Koruma Yönetmeliğinde Değişiklik
14 Aralık 2024 TİMBİR, Sürdürülebilirlik Eğitimi düzenliyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021