Yaz Temizliği

A - +

Yerel Haberler - 31.07.2024 - 15:25

Yaz Temizliği

Mevsimsel temizliklerin önemi çok fazla olabilir. Özellikle eşyaların ve halı gibi çeşitli mobilyaların değiştirilmesi mevsim geçişlerine denk gelebilir. Bu iki şeyin bir araya gelmesinden dolayı da büyük çaplı bir mevsim temizliği genelde tercih edilir. Temelde yaz temizliğine karşı iki farklı yaklaşım yaygındır. Birincisi, evden kaçıp temizliği başkalarına bırakmak; ve ikincisi de temizliği yapmaktır. Temizliği yapmayı tercih ederseniz, önemli püf noktalarına dikkat etmeniz gereklidir. Yaz temizliği için gerekli malzemeleri internetten araştırabilirsiniz. Hesaplı bir alışveriş için de Cimri size destek sunabilir.

 

Yaz Temizliğinde Önemli Olanlar

Yaz temizliği, evin her köşesinin ferah ve temiz hale getirilmesi için harika bir fırsattır. Bir yandan mobilya ve eşya değişimine denk getirip detaylı bir temizlik yapabilirsiniz. Mesela, kalın halıların yerine farklı örtülerin konması, yorganların değişimi ve perdelerin mevsime uygun hale getirilmesi bu işlemler arasındadır. Kışın tozlanmış, kirlenmiş veya göz ardı edilmiş bölgeler yaz temizliğinde halledilebilir.

 

  • Genel temizliği detaylı olarak yapmak farklı sebeplerden dolayı önemlidir. Kış boyunca birikmiş olan tozları temizlemek özellikle böcek ve haşere gelişimini engelleyebilir. Mobilyalar, raflar, lambalar ve perdelerin araları zamanla kirlenir. Yazın sıcağı ile buradaki olası böcek yumurtaları da aktif hale gelebilir. Bu süreçte mikrofiber bezler kullanarak toz alma işlemi daha etkili hale getirilebilir. Dyson süpürge ile temizlik de hem verimli hem etkili olabilir. Dyson süpürge fiyatları arasında bütçe dostu olanlar bulunabilir.
  • Halı ve kilim temizliği de özen isteyen bir durumdur. Halılar ve kilimler, kış boyunca en çok kirlenen eşyalar arasındadır. Bunların temizliği için halı yıkama makineleri kiralanabilir veya yeni modeller alınabilir. Profesyonel halı yıkama hizmetleri de seçenekler arasında. Bu konuda Dyson yine kullanışlı seçenekler sunuyor.
  • Cam temizliği, hem hijyen hem de ferah bir görünüm için gereklidir. Yaz güneşinin daha fazla içeri girmesini sağlamak için camların temizlenmesi özellikle lazımdır. Cam temizleyici spreyler ve silecekler kullanarak daha etkili bir temizlik yapabilirsiniz. Cam parlatıcı gibi ürünleri tercih ederek daha hoş bir görünüm de katabilirsiniz.
  • Zorlayıcı yaz temizliği adımlarından biri de mobilya temizliğidir. Kanepe ve koltuklar, içlerindeki bölmeler nedeniyle daha da zorlayıcı olabilir. Özel temizleyicilerle bu tarz mobilyaları daha hassas ve hijyenik bir biçimde temizleyebilirsiniz. Özel temizlik aletleri ile dar ve kıvrımlı yerlere uzanabilirsiniz. Tozların giderilmesi ve olası böceklerin engellenmesi için bu kısımları temizlemek gerekiyor. Varsa kanepe ve koltuk kılıflarını da çıkarıp Arçelik çamaşır makinesi gibi kaliteli makinelerle yıkamak da seçenekler arasında.
  • Yazın giyilecek hafif giysiler genelde kış boyunca dolapta bekletilir. Bu sebepten dolayı da kullanımdan önce yıkamak gereklidir. Özellikle pamuklu, keten ve diğer yazlık tekstillerden üretilmiş kıyafetlere öncelik vermek mantıklı olabilir.
  • Perdeler, yatak örtüleri ve yastıklar da değiştirilip yıkanması gereken eşyalar arasında. Bu tarz eşyaların farklı mevsimlere uygun modelleri bulunur. Mevsim geçişlerinde bunları değiştirmek gerekiyor.

 

Özellikle yıkama işlemleri sırasında yıkama talimatlarını takip edip uygun deterjanlar kullanılmalı. Temizlikte kolaya kaçıp acele işler yapılırsa eşyalar da bozulma ve renk kaybı olabilir. Benzer durum diğer hassas yüzeyler için de geçerlidir.

 

Hijyenik ve Ferah Yaz Mevsimleri

Yaz temizliğinin amacı genel bir temizlik yapmaktan ötedir. Değişen mevsime ayak uydurmak ve ona göre bir ortam sağlamak için de önemlidir. Evin genel temizliği yapılıp hijyenik bir ortam elde edilebilir. Daha ferah ve mental olarak rahatlatıcı bir ortam için farklı dokunuşlar da bu işlemler sırasında yapılabilir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021